Tocanita cu legume si chiftele

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 7 Iun 2012 | 8270 vizualizari

 

La maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute
  • 500 g carne de porc(eu am avut fleica)
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ou
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 felii de paine
  • ulei pentru prajit
  • faina
  • Pentru tocanita
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1/4 telina
  • o mana mini-carote
  • 1 ardei gras
  • 3-4 felii bacon
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu legume si chiftele:

Curatam si apoi spalam legumele. Le taiem dupa placul fiecaruia, eu am taiat ceapa si usturoiul marunt, telina si ardeiul gras cubulete. Taiem si baconul fasii potrivite. Intr-o cratita incapatoare in care incingem uleiul punem feliile de bacon si le tinem 1-2 minute pana se rumenesc putin, avand grija sa le intoarcem  pe o parte si pe alta. Scoatem feliile de bacon astfel rumenite, le asezam pe o farfurie si in acelasi ulei punem la calit mai intai ceapa si telina, apoi ardeiul gras, usturoiul si mini-carotele. Condimentam cu sare si piper si lasam pe foc pana cand legumele se inmoaie, dupa care adaugam o cana cu apa, foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute.

Intre timp ne ocupam de chiftelute. Dam carnea prin masina de tocat si odata cu ea ceapa, usturoiul si verdeata. La final dam prin masina de tocat si feliile de paine. Amestecam totul bine, condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam oul, putina apa si amestecam iarasi. "Confectionam" bilute, le dam prin faina si apoi le prajim in ulei incins.

Scoatem chiftelutele gata facute pe o farfurie si cand sunt gata toate le adaugam in cratita cu legume. Adaugam si pasta de tomate si daca mai este cazul apa (lichidul din cratita trebuie sa acopere chiftelutele). Condimentam dupa gust cu sare si piper si dam la cuptor pentru circa 15-20 minute.

Servim calda, asezonata cu ceva verdeata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu legume si chiftele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (83)

mamaieelena 1

07.06.2012, 23:07

ce bunaciunee

BuburuzaBubu 1

08.06.2012, 09:44

mmmmmm ce buuun

Sidy 1

09.06.2012, 08:02

Uite ca am venit ! Sa nu-mi spui ca s-au terminat.... No shiiiiiiiiii......De abia astept sa te strang in brate Medi. AMR 26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume cu piept de pui